SANAKRYL TOP gumový náter na strechy: Kvalita overená rokmi

SANAKRYLTOP gumový náter na streche

Náterová hydroizolačná hmota SANAKRYL TOP dokáže zachrániť takmer každú plochú strechu a väčšinu vyspádovaných striech.

SANAKRYL TOP drží na každom podklade

SANAKRYL TOPveľmi dobrú priľnavosť na všetkých druhoch asfaltových pásov, na kanadských šindľoch, na krytine Onduline, na pozinkovanom plechu, na titanzinkovom plechu, na strešných fóliách, na polyuretánovej penovej strešnej tepelnej izolácii, ale aj na väčšine náterov, betóne, niektorých plastoch, napr. polystyréne.

SANAKRYL TOP = bezspojová hydroizolácia

SANAKRYL TOP sivý aplikovaný na rovnej streche

SANAKRYL TOP je dokonale vodotesný. Aplikuje sa náterom a po zaschnutí vzniká jednoliata vodotesná tkanina bez spojov, ktoré sú u iných druhov hydroizolácii príčinou netesností a tie následne príčinou zatekania. Vlastnosti hmoty SANAKRYL TOP umožňujú vytvoriť náterom bezspojovú hydroizolačnú fóliu presne vo tvare strechy aj so zložite tvarovanými detailmi, úzkymi prestupmi či výtokmi. SANAKRYL TOP utesní nedokonalosti podkladu, netesniace spoje, trhlinky aj dierky (napríklad po klincoch). Na nátere nie sú miesta, ktorých tesnosť je oslabená, celistvosť náteru je možné kontrolovať pohľadom.

Gumový náter SANAKRYL TOP je možné aplikovať na ploché strechy so spádom minimálne 1. SANAKRYL taktiež odolá dlhodobému zaťaženiu vodou, avšak nie viac ako 6 mesiacov bez vyschnutia. Taktiež je možné ho použiť na strechách, ktorým hrozí nebezpečenstvo požiaru. Tu je však podmienka, že tieto strechy nesmú mať strmší sklon než 15 o. SANAKRYL TOP má totiž klasifikáciu reakcie na oheň na úrovni E.

SANAKRYL TOP je vysoko pružný

Po zaschnutí vytvára SANAKRYL TOP náterový film (tkaninu), ktorý má vysokú prieťažnosť a zostáva celistvý aj na nestabilných podkladoch, ktoré hovoro povedané pracujú (menia rozmery a tvar). Na takýchto podkladoch by sa pri menej pružných náteroch tvorili trhliny. 

SANAKRYL TOP a ochrana pred UV žiarením

SANAKRYL TOP chráni povrch aj pred UV žiarením

Slnečné UV žiarenie je veľmi agresívne a spôsobuje degradáciu organických hmôt, ktoré sú vystavené jeho vplyvu. Spôsobuje žltnutie rôznych hmôt, blednutie odtieňov, kriedovanie a sprašovanie náterov a strešných fólii z mäkčeného PVC, šednutie dreva, krehnutie plastu či vznik trhliniek v asfaltových pásoch.

Na strechách, ktoré sú zo všetkých časti stavby najviac vystavené slnečnému UV žiareniu je veľmi dôležitá odolnosť UV žiareniu. SANAKRYL TOP odoláva UV žiareniu dokonale. Jeho odolnosť voči UV žiareniu je podstatne vyššia, ako odolnosť strešných fólii z mäkčeného PVC, niekoľkokrát vyššia než odolnosť všetkých druhov asfaltových pásov a drvivej väčšiny strešných náterov a mnohonásobne vyšší, než odolnosť strešnej polyuretánovej peny.

Náter hmotou SANAKRYL TOP chráni rôzne podklady pred účinkami UV žiarenia a významne predlžuje ich životnosť. Vysoká odolnosť voči UV žiareniu a pružnosť sú dôvody, pre ktoré sa SANAKRYL TOP používa na ochranné nátery strešnej polyuretánovej peny. Životnosť asfaltových krytín a strešných fólii z mäkčeného PVC predlží SANAKRYL TOP minimálne o 20 rokov.

SANAKRYL TOP zlepšuje kvalitu bývania a šetrí náklady na klimatizáciu

SANAKRYL TOP sa vyrába v bielom, svetlo sivom a červenohnedom odtieni. Sivý a hlavne biely SANAKRYL TOP majú vysokú svetelnú odrazivosť, ktorá pri sivom odtieni prevyšuje odrazivosť rôznych strieborných strešných náterov.

Za letného slnečného dňa je povrchová teplota náteru bieleho SANAKRYLU TOP o 20° C nižšia, než povrchová teplota svetlo sivej strešnej fólie. Takýto teplotný rozdiel významne zlepší životný komfort v miestnostiach pod strechou. Okrem toho samozrejme zníži náklady na klimatizovanie v týchto miestnostiach a tiež sa priaznivo prejaví aj na životnosti strešnej konštrukcie.

Vykonávanie sanácii striech hmotou SANAKRYL TOP

Sanácia strechy pomocou SANAKRYL TOP

Podľa potreby a podmienok sa aplikuje len jeden náter hmotou SANAKRYL TOP, v prípade potreby sa aplikuje niekoľkovrstvový náter vystužený polypropylénovou tkaninou. V tomto prípade vzniká plošne kotvená bezspojová vystužená strešná fólia, ktorá okrem hydroizolačnej funkcie preberá aj mechanické zaťaženie. Aplikácia hmoty SANAKRYL TOP je veľmi jednoduchá nevyžaduje nákladné vybavenie. SANAKRYL TOP sa štandardne nanáša valčekom alebo štetcom, je možné ho aj striekať vysokotlakovým bezvzduchovým striekacím zariadením.

SANAKRYL TOP zasychá rýchlo, náter už po dvoch hodinách znesie bez poškodenia mierny dážď. SANAKRYL TOP je hmota riediteľná vodou, pri aplikácii nevzniká nebezpečenstvo požiaru. V prípade poškodenia sa SANAKRYL TOP ľahko opraví jednoduchým náterom ďalšou vrstvou.

S realizáciou náterov sa SANAKRYL TOP spája už viac než 23 rokov a po túto dobu výrobca zdokonaľuje a overuje realizáciu náterov a najvhodnejšie riešenie rôznych detailov. SANAKRYL TOP nie je marketingový zázrak, vlastnosti hmoty sú overené dlhoročným používaním.

Príprava podkladu a aplikácia SANAKRYL TOP

Aplikácia SANAKRYL TOP na kovovú strechu

Pred samotnou aplikáciou SANAKRYLU TOP je nutné povrch očistiť a odmastiť. Na odmastenie je možné použiť ETERNAL odmasťovač a odmasťovanie sa robí pomocou vysokotlakového zariadenia. Podklad musí pred aplikáciou SANAKRYL TOP uschnúť. Savé podklady a staré asfaltové pásy je nutné penetrovať FORTE penetralom.

SANAKRYL TOP pri aplikácii na asfaltové pásy

SANAKRYL TOP nanášame valčekom alebo štetcom (pri použití na PUR penu vysokotlakovým striekaním bez použitia vzduchu) v dvoch až troch vrstvách podľa druhu úpravy. Medzi vrstvami je potrebné vykonať 12-hodinovú technickú prestávku pri 20 stupňoch Celzia. Pri aplikácii na asfaltové pásy doporučujeme opraviť väčšie praskliny tmelom (ktorý bude tvoriť SANAKRYL TOP spolu s kremičitým pieskom s hrúbkou zrna max. 0,5 mm) alebo vyrezaním a prelepením. 

SANAKRYL TOP pri aplikácii na strešnú PUR penu

Použitie SANAKRYLU TOP ako ochranného náteru strešnej PUR peny je potrebné vykonať do 7 dní od striekania PUR peny. SANAKRYL TOP aplikujte vysokotlakovým bezvzduchovým striekaním na PUR penu. Strieka sa tlakom 250 barov cez trysku č. 517 alebo väčšou. Je možné ho preriediť vodou, nie však viac než 10 % obsahom vody. Vlhkosť podkladu musí byť do 5 %.

SANAKRYL TOP pri aplikácii na plechové strechy

SANAKRYL TOP zabraňuje prieniku vlhkosti a chráni plechové povrchy pred nepriaznivými vplyvmi. Je ho možné aplikovať aj na staré nátery, odlupujúce časti a na spoje. Na hrdzavé miesta je však najprv potrebné aplikovať ETERNAL antikor akrylátový alebo farbu ETERNAL na kovy. Nezabudnite podklad vyčistiť, vysušiť a odmastiť.

Odporúčaná spotreba

Na jednu vrstvu ochranného náteru sa odporúča spotrebovať 0,5 až 1 kilogram na meter štvorcový. Ak použijete SANAKRYL TOP ako ochranný náter strešnej PUR peny, vtedy odporúčame aplikovať 1 kilogram na meter štvorcový. Pri použití SANAKRYL TOP ako hydroizolačného systému s tkaninou, odporúčame aplikovať tri vrstvy s aplikáciou 2,5 až 3 kilogramov na meter štvorcový.

Jedno celé balenie SANAKRYL TOP obsahuje 25 kilogramov hmoty.

Technické údaje produktu SANAKRYL TOP

Sušina min. 65 %
Špec. hmotnosť 1,4 g/cm 3
pH 8,0 – 10,5
Viskozita Brookfield (A/5/10) 13 – 21 Pas (23 oC
Nasiakavosť max. 5 %
Limit pevnosti v ťahu 1,5 MPa
Prieťažnosť 150 %
Priľnavosť k podkladu min. 0,5 MPa

Viac technických údajov nájdete v technickom liste SANAKRYL TOP.

Informácie o cene, aplikácii a odtieňoch sa nachádzajú na produktovej stránka SANAKRYL TOP.

Farby laky Farlesk: eshop a predajňa s parkoviskom v Bratislave

Ponúkame kvalitné farby na steny, fasádu, drevo, kov alebo betón od známych výrobcov ako Chemolak, Dulux, Luxol, Primalex, Balakryl a mnohých ďalších. Viete, ako vybrať farbu na stenu? Mala by byť skvelou dekoráciou, ktorá vám bude robiť celý deň dobrú náladu, ale aj funkčným pomocníkom proti vlhkosti a plesniam. Obľúbený odtieň farby vám namiešame na mieru.

Objavte široký výber farieb na drevo. Ponúkame rôzne lazúry, laky a impregnačné nátery, ktoré vdýchnu drevu nový život a ochránia ho pred poveternostnými vplyvmi. U nás nájdete základné, vrchné ale aj protipožiarne nátery na všetky druhy dreva. Zateplůjete dom alebo potrebujete ošetriť betónovú stenu, či podlahu. Vyberte si zo širokej ponuky akrylátových, silikónových alebo latexových fasádnych farieb alebo špeciálne penetračné nátery a krycie farby na betón. Trápia vás v domácnosti trhliny a škáry? U nás si vyberiete aj tmely, lepidlá na rôzne povrchy ako drevo, kov, keramiku, ale aj pružné tmely, či tmely so špeciálnymi vlastnosťami.

Staviate alebo rekonštruujete dom, či byt? Príďte k nám, poradíme vám aké lepidlá a stavebné zmesi sú pre vás najlepšie. U nás nájdete jemné sadrové omietky rôznych hrúbok a tmely na sadrokartón značky Rigips. Ponúkame aj hydroizolačné stierky od výrobcu Soundal. V tejto kategórii nájdete kvalitné lepidlá na drevo od značky Duvilax, Pattex a Henkel. Ak potrebujete vyrovnať podlahu, môžete siahnuť po vyrovnávacích hmotách od značky Ceresit.

Zbavte sa nečistôt, škvŕn či vodného kameňa s overenou čistiacou chémiou do domácnosti od výrobcov ako Chemolak a Henkel. Okrem týchto značiek u nás nájdete aj ochranné prípravky na drevené parkety, reštaurátory nábytku pre tmavé aj svetlé drevo. Máme široký výber výrobkov od firmy HG, či už sa jedná o rôzne čističe na kožu, odstraňovače silikónu, pracie a bieliace prostriedky, odstraňovače škvŕn a odstraňovače hrdze v domácnosti. Ponúkame aj špeciálnu bazénovú chémiu pre úpravy bazénovej vody od značky Mastersil.


Doručujeme rýchlo, ale radi vám poradíme aj osobne v kamennej predajni na Mierovej 228 v Bratislave, kde môžete bez problémov zaparkovať. Zabezpečujeme miešanie interiérových farieb na mieru. U nás nájdete aj pomocné náradie pre remeselníkov, špachtle, hladidlá, zakrývací materiál aj ochranné pomôcky. Sme najväčší v Bratislave a máme 25 rokov skúseností. U nás si určite dobre vyberiete. 

Farlesk s.r.o., Mierová 228, Bratislava 82105, 0243191190, objednavky@farlesk.sk