Blog

Zistite, ako dlho tvrdne betón a ktoré faktory ovplyvňujú jeho schnutie a pevnosť. Dozviete sa tiež, prečo je dôležité kropenie betónu vodou.

Objavte, aká farba sa najlepšie hodí k hnedému nábytku, a premeňte svoj domov na moderný priestor. Tento článok vám poskytne tipy, ako zladiť farby v interiéri.

Viete, ako znížiť chlór v bazéne, aby sa voda čo najrýchlejšie stala vhodnou na kúpanie? Zistite, aké sú správne hodnoty pH a chlóru v bazéne.

Naučte sa, ako omietnuť starú stenu, s naším podrobným návodom krok za krokom. Tento článok vás prevedie procesom od prípravy podkladu po aplikáciu omietky.

Zistite, ako odstrániť hrdzu z auta s našimi overenými tipmi a trikmi. V našom článku nájdete spôsob, ako predísť šíreniu hrdze a vrátiť vášmu autu lesk.

Zistite, ako sa zbaviť vlhkosti v dome a byte s našimi overenými tipmi a trikmi. Tento článok vám ponúka rady od použitia odvlhčovačov až po prírodné metódy.

Zistite, aké maliarske náradie a pomôcky potrebujete pre úspešné maľovanie stien vo vašom dome. Náš článok vás prevedie výberom nástrojov pre perfektný výsledok.

Hľadáte inšpirácie, ako vymaľovať obývačku? Náš sprievodca ponúka rady pre výber farieb na steny, moderné a trendy odtiene farieb na steny do obývačky.

Naučte sa, ako vymaľovať izbu alebo byt a ako si vybrať tie správne farby. Tento článok vám prezradí, ako svoj priestor premeniť s ľahkosťou a štýlom.

Zistite, ako efektívne oživiť zámkovú dlažbu pomocou overených tipov na čistenie a údržbu. Náš sprievodca vám ukáže, ako vrátiť vašej dlažbe lesk a krásu.

Izolácia strechy a farby na izolácie sú kľúčové pre zabezpečenie ochrany vášho domova. Zistite, ako správne izolovať a vybrať farby pre maximálnu efektivitu.

Hľadáte ten správny náter na kameň či farbu na kamenný koberec? Porovnali sme pre vás laky a nátery na kameň, vhodné pre interiérové aj exteriérové použitie.

Naučte sa, ako natrieť radiátor jednoduchými krokmi pre profesionálny výsledok. Prečítajte si náš návod od prípravy povrchu, cez výber farby, až po aplikáciu.

Preskúmajte najlepšie nátery a farby na terasy v našom podrobnom sprievodcovi. Poskytneme vám užitočné tipy a rady pre rekonštrukciu a údržbu vašej terasy.

Objavte najlepšie farby a nátery na bazény v našom článku. Máme pre vás praktické rady a tipy na výber ideálneho náteru pre váš bazén.

Zistite, aký tmel na sadrokartón je najlepší pre váš projekt. Tento podrobný sprievodca vám pomôže vybrať správny tmel pre škárovanie či vyhladzovanie steny.

Pozrite si náš podrobný návod, ako opraviť omietku. Naučte sa, ako svojpomocne odstrániť praskliny a poškodenia na stenách pomocou tmelu na omietky.

Ako dlho schne stierka závisí od viacerých faktorov. V našom článku získate dôležité informácie a tipy, ktoré vám pomôžu určiť čas schnutia pre váš projekt.

Zistite, ako opraviť lak aute jednoducho a efektívne s našim podrobným návodom. Od prípravy povrchu až po finálne úpravy – zbavte sa škrabancov už dnes.

Zbavte sa plesní na stenách s naším trojkrokovým návodom. Objavte efektívne riešenia a odporúčania, ako predísť ďalšiemu vzniku plesní v byte či v dome.

Zistite, aké lepidlo na Styrodur je najlepšie, v našom ucelenom sprievodcovi. Tu nájdete podrobné informácie o rôznych typoch lepidiel vhodných pre Styrodur.

Objavte praktické tipy a nápady ako vymaľovať kuchyňu, vrátane výberu farieb a detailných krokov. Premeňte vašu kuchyňu na moderný a štýlový priestor.

Zistite, ako vymaľovať chodbu a aké farby vybrať s našim podrobným sprievodcom. Poskytneme vám tipy na štýlovú premenenu tejto často prehliadanej časti domova.

Získajte praktické tipy ako vyčistiť sprchový kút. Máme pre vás návod na odstránenie vodného kameňa, plesní aj čistenie sklenených dvierok sprchového kúta.

Prečítajte si náš návod, ako natrieť starý nábytok, vrátane tipov na výber vhodných farieb. Máme pre vás tipy, ako renovovať nábytok z masívu či drevotriesky.

Zistite, ako vybrať podlahové lišty, ktoré dokonale doplnia váš interiér. Tento článok vám ponúka praktické tipy na výber správneho materiálu, farby a štýlu.

Vedeli ste, aká chémia je potrebná na udržanie čistej a bezpečnej vody? Naučte sa, ako si vybrať správne dezinfekčné prostriedky, o úprave pH, a prevencii rias.

Preskúmajte osvedčené tipy a techniky ako kombinovať farby v obývačke. Vytvorte si harmonický a vizuálne príťažlivý priestor obývacej izby.

Objavte efektívne a jednoduché spôsoby, ako vyčistiť váš sporák.Tento článok vám poskytne tipy a triky na odstránenie mastných škvŕn a nečistôt.

Preskúmajte efektívne a bezpečné metódy, ako odstrániť nálepku zo skla bez poškodenia alebo zanechania zvyškov lepidla. Náš článok vám poskytne účinné triky.

Zistite, ako efektívne izolovať podlahu proti vlhkosti a chrániť tak váš domov pred poškodením a zdravotnými rizikami spojenými s vlhkým prostredím.

Získajte užitočné tipy a postupy, ako vyčistiť sporák, či už ide o plynový, elektrický alebo indukčný model. Náš návod nám uľahčí prácu s čistením.

Praktický sprievodca na odstraňovanie sekundového lepidla z rôznych povrchov. Zistite, ako bezpečne odstrániť silné lepidlo z oblečenia, dreva, plastu a ďalších materiálov.

Pozrite si podrobný návod ako lepiť dlažbu na betón. Čo budete potrebovať a aký je postup? Máme pre vás praktické tipy a triky pre inštaláciu dlažby.

Ako odstrániť starú farbu zo steny? Náš podrobný článok vám poskytne všetky potrebné informácie pre efektívne a bezpečné odstránenie starej nátery.

Ako vyčistiť gauč efektívne a rýchlo? Prečítajte si náš článok, ktorý vám poskytne praktické tipy na čistenie látkových, kožených a čalúnených sedačiek.

Hľadáte overené metódy, ako odstrániť lepidlo z rôznych povrchov ako textil, koža, alebo plast? Prečítajte si naše rady a tipy na odstránenie lepidla.

Zistite, ako vyčistiť brúsenú kožu efektívne a bezpečne s naším kompletným sprievodcom. Ponúkame vám jednoduché a overené metódy na údržbu semišových výrobkov.

Zistite, ako profesionálne nastriekať auto sprejom a dosiahnuť špičkové výsledky. Návod na prípravu, aplikáciu farby a dôležité tipy na lakovanie auta doma.

Ako vyčistiť mosadz? Náš článok vám poskytne praktický návod, na odstránenie oxidácie a nečistôt z mosadzných predmetov krok za krokom.

Chcete sa naučiť, ako miešať farby, aby ste dosiahli dokonalý odtieň? Prečítajte si náš článok, ktorý vám poskytne tipy na miešanie farieb a ich kombinovanie.

Preskúmajte náš podrobný článok a zistite, aké lepidlo na dlažbu je najvhodnejšie pre váš projekt! Ponúkame odborné rady a tipy k výberu lepidla, ktoré zabezpečí dlhotrvajúcu odolnosť.

Chcete renovovať svoje schodisko a hľadáte návod, ako obložiť schody svojpomocne? Pozrite si náš návod na obkladanie schodov drevom, vinylom, alebo dlažbou.

Zistite, ako namiešať betón správnym spôsobom! Náš článok vám ponúka podrobný návod a receptúru na miešanie betónu a vysvetľuje správne pomery materiálov.

Chcete sa dozvedieť, ako dlho schne penetrák? Prečítajte si náš článok, v ktorom zistíte dobu schnutia penetračného náteru na stene a čo ju ovplyvňuje.

V tomto článku nájdete osvedčené metódy na odstránenie vodného kameňa z kúpeľne, kuchyne či WC. Objavte efektívne riešenia a tipy, ako predísť jeho usádzaniu.

Čaká vás maľovanie stien vo vašom byte či dome? S našim návodom dosiahnete skvelý výsledok svojpomocne. Odborné rady a tipy, ako si poradiť bez profesionálov.

Čaká vás maľovanie stien a oslovila vás modrá farba? Objavte pokoj a harmóniu odtieňov modrej, ich využitie v interiéri a tipy na kombinácie s inými farbami.

Červená farba a jej význam: pozrite sa bližšie na význam, emócie a silu jej živých odtieňov. Tipy na kombinácie a použitie červenej pre dokonalý dizajn.

Oranžová farba ponúka viacero teplých a energických odtieňov pre interiérový dizajn. Prečítajte si, aký je význam oranžovej farby a ako ňou oživiť interiér.

Čierna farba: jej význam, elegancia a sila v dizajne. Ako správne používať čiernu vo vašom interiéri a kombinovať ju s inými farbami pre dokonalý efekt.

Fialová farba v interiéri a dizajne: Prečítajte si o význame, kombináciách a ideálnom využití tejto hlbokej a magickej farby v rôznych priestoroch.

Žltá farba je farbou energie a optimizmu. Prečítajte si viac o tom, ako žltá ovplyvňuje naše nálady a ako najlepšie využiť krásu tejto farby v interiéri.

Prečítajte si náš návod na starostlivosť o bazén a jeho prípravu na letnú sezónu. Zistite, ako vyčistiť bazén a užite si osviežujúce kúpanie počas horúcich dní.

Pozrite si náš návod na odstránenie hrdze z kovu a efektívne postupy na obnovenie kovových povrchov. Praktické tipy pre dlhotrvajúce výsledky bez poškodenia.

Hľadáte návod na odstránenie starého silikónu? Postupujte podľa našich odborných tipov a sledujte videonávod, aby ste dosiahli čistý a profesionálny výsledok.

Maľovanie sadrokartónu je odlišné od maľovania bežných povrchov a stien. Vyžaduje si to veľa času a hlavne vaše trpezlivosti. Dodržujte čo najpresnejšie náš postup a výsledok sa dostaví ihneď. Medzi časté problémy patrí napríklad nedostatočné krytie farbou alebo jej odlupovanie. Bojujete s týmto problémom aj vy? Prečítajte si náš manuál o tom, ako správne a efektívne maľovať sadrokartón. Špeciálnu pozornosť tiež venujeme najčastejšiemu maľovaniu stropu.

Bez majstrov sa toho dá zvládnuť skutočne dosť. Môžete si napríklad vydláždiť príjazdovú cestu alebo chodník.

Ako správne vyberať farby na kov? Pozrite si kompletného sprievodcu pre maximálnu ochranu a estetiku kovových predmetov a povrchov v interiéri aj exteriéri.

Ako vymaľovať spálňu? Máme pre vás podrobný návod a odborné rady na výber ideálnej farby pre harmonickú a relaxačnú atmosféru vo vašej spálni.

Chystáte sa maľovať detskú izbu? Poradíme vám, ako vybrať ideálne farby pre radosť a pohodu vašich detí. Odborné rady a tipy na vytvorenie dokonalej atmosféry.

Vytvorte si multifunkčnú tabuľu s tabuľovou farbou. Ponúkame vám riešenie, ako zmeniť stenu v detskej izbe či v kancelárii na tabuľu nekonečných možností.

Ochrana dreva je viac ako len impregnácia. Pozrite sa, prečo impregnácia nestačí a ako správne chrániť drevo pred vonkajšími vplyvmi pre dlhšiu životnosť.

Prečítajte si náš článok s tipmi, ako natrieť drevo na bielo. Vďaka nášmu kurzu maľovania dosiahnete profesionálny a bezchybný vzhľad dreva bielej farby.

Oleje na drevo a ošetrovanie dreva: Pozrite si podrobný návod na výber a aplikáciu olejov pre maximálnu ochranu a životnosť vášho dreveného nábytku a povrchov.

Prečítajte si naše rady ako si vybrať farby na steny do interiéru pre vytvorenie ideálnej atmosféry v miestnosti. Zvoľte si farby, ktoré oživia váš interiér.

Prečítajte si porovnanie syntetických a vodou riediteľných farieb na strechy. Obidva typy majú svoje výhody a nevýhody. Ktorá z nich bude ideálna pre váš dom?

Obnovte a ochráňte betónové povrchy pomocou moridla na zámkovú dlažbu. Niekedy na renováciu a osvieženie vzhľadu zámkovej dlažby stačí jeden náter.

Objavte, ako renovácia kachličiek s použitím farby na kachličky oživí vašu kúpeľňu bez náročnej výmeny obkladu. Stačí si vybrať odtieň – maľovanie hravo zvládnete.

Existuje viacero druhov penetračných náterov na stenu. Podľa čoho si vyberiete ten správny? Prečítajte si o vlastnostiach penetračných náterov v našom článku.

Biela farba je nadčasová a neutrálna, populárna najmä na obývacích stenách. Prečo je taká obľúbená a ako ju kombinovať? Čítajte v článku.

Premýšľate nad renováciou okien? Či už sú staršie, alebo len majú menšie nedokonalosti, renovovať ich viete aj sami. Nechajte si poradiť naším návodom.

Čo použiť na opravu parkiet – lak na podlahu alebo olej? Aký je medzi nimi vlastne rozdiel? V článku si prečítate užitočné porovnanie laku a oleja na parkety.

Chystáte sa vylepšiť svoj drevený prístrešok do záhrady či drevenú pergolu? Nenechajte nič na náhodu. Prečítajte si tipy, ako postupovať pri ich nátere.

Okoreňte si varenie a vložte sa do renovácie kuchynskej linky. V článku sa dozviete, ako zmeniť farbu kuchynskej linky v 5 krokoch.

SANAKRYL TOP je gumenný náter na strechy, ktorý zachraňuje strechy starých budov už viac než 20 rokov. Pozrite sa ako dokáže pomôcť aj vám.

ETERNAL lak na betón - nová generácia podlahových náterov. Všestranné a jednoduché použitie a zvýšená ochrana a odolnosť povrchov. Čítajte viac v článku.

Oživte vašu domácnosť a vdýchnite život svojmu nábytku kriedovými farbami Vintro Chalk Paint. Ako na patinovanie nábytku a dreva? Návod si prečítate v článku.

Chcete svoj domov trochu zútulniť a zmodernizovať? Prípadne sa potrebujete raz a navždy zbaviť krivej steny a nerovností, ktoré ste roky zakrývali nábytkom či obrazmi? V tom prípade je tento článok presne pre vás. Dokonalé steny dosiahnete vďaka stierke. Ak máte čas, chuť a odvahu pustiť sa do stierkovania stien svojpomocne, poradíme vám ako na to.

Biela farba patrí k neutrálnym. Momentálne patrí k najpoužívanejším farbám v interiéri, ako aj exteriéri. Bielu farbu ľudské oko vníma v prípade, ak z daného smeru prichádza svetlo zo všetkých druhov farieb. Odtieň bielej farby je možné vytvoriť zo základných farieb červenej, zelenej a modrej. Práve na tieto farby je ľudské oko najcitlivejšie. Poradíme vám ako využiť bielu farbu v interiéri.

O vplyve farieb na človeka sa dočítate vo viacerých typoch literatúry. Venuje sa mu napríklad psychológia farieb aj feng šuej. Sú bežnou súčasťou nášho života, preto môžeme mať pocit, že na nás nemajú žiadny účinok.

Máte radi pohodlie? V tom prípade je hnedá farba ako stvorená pre vás. Prečítajte si, aký význam zohráva v našom živote a ako ju elegantne zakomponovať do interiéru.

Ružová farba sa považuje za farbu pokoja, priateľstva, šťastia a pohody. Pozrite sa, do akých izieb sa hodí či s akými farbami vyčarí z miestnosti elegantný a luxusný priestor.

Zelená farba upokojuje a navodzuje príjemné pocity. Ľudia, ktorí majú radi zelenú, sú vytrvalí a nezľaknú sa žiadnych prekážok. Rozmýšľate nad zelenou farbou? V tom prípade čítajte ďalej.

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, farba zohráva obrovskú úlohu pri vytváraní atmosféry miestnosti. Premýšľali ste niekedy nad tým, že sa vo svojej obývačke cítite chladno a chceli by ste to tam zútulniť? Jednoduchá pomoc. Zvoľte teplejšie farby, nakúpte niekoľko chlpatých vankúšov a vaša obývačka sa razom zmení na nepoznanie.

Máme pre vás novinku na predajni. Namiešame vám širokú škálu autolakov a metalíz s možnosťou naplnenia do spreju.

Pokiaľ steny nemaľujete profesionálne, zrejme sa vám zíde každá dobre mienená rada, ktorá pomôže pri výbere vhodnej interiérovej farby na steny. Spísali sme pre vás tie najdôležitejšie, ktoré potrebujete vedieť.

Patinovanie je technika, ktorá sa používa na docielenie “ošúchaného vzhľadu” materiálu. Chcete si vytvoriť vlastný, originálny patinovaný nábytok? Prečítajte si, ako na to.

Plánujete maľovať? Premýšľate nad možnými farebnými kombináciami? Nezabúdajte na odtiene sivej.

Existuje niekoľko druhov náterov, ktorými môžete ošetrovať drevené povrchy. Aj keď majú niekoľko spoločných vlastností, odlišujú sa najmä výsledným vzhľadom. Aby sme vám uľahčili výber vhodného prípravku, pripravili sme pre vás tohto sprievodcu.

Farby laky Farlesk: eshop a predajňa s parkoviskom v Bratislave

Ponúkame kvalitné farby na steny, fasádu, drevo, kov alebo betón od známych výrobcov ako Chemolak, Dulux, Luxol, Primalex, Balakryl a mnohých ďalších. Viete, ako vybrať farbu na stenu? Mala by byť skvelou dekoráciou, ktorá vám bude robiť celý deň dobrú náladu, ale aj funkčným pomocníkom proti vlhkosti a plesniam. Obľúbený odtieň farby vám namiešame na mieru.

Objavte široký výber farieb na drevo. Ponúkame rôzne lazúry, laky a impregnačné nátery, ktoré vdýchnu drevu nový život a ochránia ho pred poveternostnými vplyvmi. U nás nájdete základné, vrchné ale aj protipožiarne nátery na všetky druhy dreva. Zateplůjete dom alebo potrebujete ošetriť betónovú stenu, či podlahu. Vyberte si zo širokej ponuky akrylátových, silikónových alebo latexových fasádnych farieb alebo špeciálne penetračné nátery a krycie farby na betón. Trápia vás v domácnosti trhliny a škáry? U nás si vyberiete aj tmely, lepidlá na rôzne povrchy ako drevo, kov, keramiku, ale aj pružné tmely, či tmely so špeciálnymi vlastnosťami.

Staviate alebo rekonštruujete dom, či byt? Príďte k nám, poradíme vám aké lepidlá a stavebné zmesi sú pre vás najlepšie. U nás nájdete jemné sadrové omietky rôznych hrúbok a tmely na sadrokartón značky Rigips. Ponúkame aj hydroizolačné stierky od výrobcu Soundal. V tejto kategórii nájdete kvalitné lepidlá na drevo od značky Duvilax, Pattex a Henkel. Ak potrebujete vyrovnať podlahu, môžete siahnuť po vyrovnávacích hmotách od značky Ceresit.

Zbavte sa nečistôt, škvŕn či vodného kameňa s overenou čistiacou chémiou do domácnosti od výrobcov ako Chemolak a Henkel. Okrem týchto značiek u nás nájdete aj ochranné prípravky na drevené parkety, reštaurátory nábytku pre tmavé aj svetlé drevo. Máme široký výber výrobkov od firmy HG, či už sa jedná o rôzne čističe na kožu, odstraňovače silikónu, pracie a bieliace prostriedky, odstraňovače škvŕn a odstraňovače hrdze v domácnosti. Ponúkame aj špeciálnu bazénovú chémiu pre úpravy bazénovej vody od značky Mastersil.


Doručujeme rýchlo, ale radi vám poradíme aj osobne v kamennej predajni na Mierovej 228 v Bratislave, kde môžete bez problémov zaparkovať. Zabezpečujeme miešanie interiérových farieb na mieru. U nás nájdete aj pomocné náradie pre remeselníkov, špachtle, hladidlá, zakrývací materiál aj ochranné pomôcky. Sme najväčší v Bratislave a máme 25 rokov skúseností. U nás si určite dobre vyberiete. 

Farlesk s.r.o., Mierová 228, Bratislava 82105, 0243191190, objednavky@farlesk.sk